Haber

Kök hücrelerin hareketliliği saç beyazlamasını önlemeye katkıda bulunabilir

Araştırmacılar, yaşlanmanın en değerli belirtilerinden biri olan saç beyazlamasını tersine çevirmenin veya önlemenin bir yolunu bulmaya bir adım daha yaklaştı.

Dailymail’in haberine göre New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi’nden bir grup araştırmacı, farelerde yaşlanma belirtisi olan beyaz tüyleri incelerken, birçok farklı hücre tipine dönüşebilen kök hücrelerin var olduğunu keşfetti. saç köklerindeki büyüme bölümlerinin ortasında hareket etme yeteneği.

Daha sonra araştırmacılar, insanlarda da bulunan ve saç rengini kontrol eden melanosit kök hücrelerine odaklandılar.

Sıkışmış kök hücreli saç kökleri normal saçlarda yüzde 15 iken aynı denekte yıpranmış ve eskimiş saçlarda bu oranın daha yüksek olduğu tespit edildi.

Bu bilgilere dayanarak, kapana kısılmış hücrelerin gelişmekte olan saç folikülü (folikülit) bölümlerinin ortasına geri hareket etmesine yardım etmenin, insan saçı beyazlamasını tersine çevirmek veya önlemek için potansiyel bir yol sunabileceği sonucuna varıldı.

Çalışmanın baş araştırmacısı Qi Sun, “Çalışmamız, melanosit kök hücrelerinin saçı renklendirmek için nasıl çalıştığına dair temel anlayışımıza katkıda bulunuyor” dedi. söz konusu.

Araştırma ekibi şimdi kök hücrelere hareketliliği geri kazandırmanın veya onları pigment üretebilecekleri ve saç beyazlamasını durdurabilecekleri bölmelerin ortasına fiziksel olarak taşımanın potansiyel yollarını keşfetmeyi planlıyor.

Kıdemli araştırmacı Mayumi Uti, saç renginin beyazlamasından ve saç dökülmesinden sorumlu olabilecek şeyin, renk değişimine neden olan melanosit kök hücrelerindeki fonksiyon kaybı olabileceğini kaydetti.

Uti, bulgularının melanosit kök hücre hareketliliğini sağlamanın saçı sağlıklı ve renkli tutmanın anahtarı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yaşlandıkça saçlarda meydana gelen dökülme ve yeniden büyüme döngüsünün bu foliküllerin sayısının artmasına ve sıkışarak saç köklerinin protein almasını ve pürüzlülük olarak pigment hücrelerine dönüşmesini engellediği bilinmektedir. Gençlerde bu hücrelerin gelişen kıl kökü bölmelerinin ortasında hareket ettiği ve farklı seviyelerde proteinlere maruz kaldığı söylenir.

mudanya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu